Nest Group (1,5 – 3 ani), The Hive Group (3-6 ani) și Shelter Group (3 – 6 ani)

Mediul este pregatit pentru fiecare grupa de varsta cu materiale specifice. Acestea sunt potrivite planului de dezvoltare a copilului, iar activitatile organizate prin experimente si jocuri in aer liber intampina nevoia de miscare a copiilor, cat si curiozitatile legate de  Natura si Viata de zi cu zi.

1.5-3 aniNest Group este locul unde copiii pot explora in siguranta, se pot misca liberi, si astfel invata in mod natural.

Materialele si mobila sunt special adaptate nevoilor acestei varste – 1,5-3 ani.

Culorile sunt alese pentru a evidentia ideea unui spatiu armonios, iar materialele sunt naturale pentru a sustine experientele senzoriale si dezvoltarea motricitatii.

Clasa este impartita pe arii de dezvoltare: viata practica (pregatirea unor gustari, aranjarea si servirea mesei, ingrijirea plantelor, ingrijirea mediului, spalarea vaselor, spalarea rufelor), miscare (materiale pentru impins si carat, materiale pentru coordonare mana-ochi, materiale pentru dezvoltarea motricitatii: lipit, cusut, taiat, puzzle-uri), dezvoltarea limbajului (obiecte in miniatura, activitati pentru exersarea limbajului, arta si muzica).

Copiii au posibilitatea de a se misca liberi, de a-si alege singuri materialele cu care doresc sa lucreze. Este incurajata ideea de rabdare si concentrare prin prezentari ale materialelor, oferite fiecarui copil in parte. Gratia si curtoazia sunt invatate prin imitatie. Explorarea naturii, jocul, activitatile creative fac parte din programul fiecarei zi de lucru.

3-6 ani

Asemenea Grupei The Hive, materialele si mobila sunt adaptate conform nevoilor specifice acestei varste – 3-6 ani.  

Clasa este organizata in functie de ariile de dezvoltare: aria de viata practica, aria senzoriala, limbaj si matematica.

Copiii lucreaza atat individual, cat si in grup. Printre activitatile de grup regasim: mersul pe elipsa, circle time, jocuri de rol, lectii de gratie si curtoazie.

In lucrul cu materialele copiii sunt ghidati de catre educator, incurajati sa isi dezvolte initiativa, spiritul analitic, cooperarea si creativitatea. Masa se ia in comunitate si reprezinta un prilej de sarbatoare si socializare.