Încă din copilărie, din anii în care eram la grădiniță, eram fascinată de modul în care dascălii creau relații speciale cu copiii, se apropiau de ei și urmăreau evoluția și creșterea lor. M-am apropiat de educatori și, mai târziu, de profesori extraordinari, care cu blândețe și cu determinare și-au lăsat amprenta asupra mea.

Total a început în anii în care predam șah, cu mai mult de un deceniu în urma. Starea de bine pe care o simțeam în acele momente, când copiii învățau de la mine doar tehnici și strategii pentru sportul minții, împlinirea pe care o aveam când vedeam rezultatele lor, acestea m-au făcut să merg într-o căutare nebuna în mine și dincolo de mine. Am urmărit, mai apoi, pe măsură ce timpul trecea, impactul puternic pe care îl aveam în viețile copiilor. Eram mai mult decât un profesor de șah.

Am învățat despre relația cu copiii, am experimentat, am mers până în punctul în care eram singură într-o clasă plină de copii și simțeam că sunt în locul perfect potrivit mie.

Mi-am dorit să îmi las și eu amprenta în viețile oamenilor și să observ cum, sub ochii mei, cresc micii omuleți și devin copii independenți, capabili să lucreze în echipă, să comunice cu cei din jur și să pornească mai departe, la drum, după visurile și împlinirea lor. Și totul a pornit de la câteva tehnici și strategii de șah… 🙂

Parcurgând acest drum, formându-mă în Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar, în cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației a Universității din București, diverse programe de dezvoltare a inteligenței emoționale, calificându-mă în educația veritabilă a Associantion Montessori International – cursul de Asistenți pentru copii cu vârsta cuprinsă între 3-6 ani (AMI Certificate Children’s House), lucrând cu sute de copii și de adulți, observând complexitatea triunghiului dintre părinți – copii – și staff-ul educațional, fiecare zi petrecută în acest mediu, alături de copiii din jurul meu, mă împlinește și-mi aduce bucurie, surprindere, nelăsându-mă o clipă să mă plictisesc.

“Free the child’s potential and you’ll transform him into the world.” – Maria Montessori

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *