Care este procesul de adaptare a copilului meu la gradinita?

Care este procesul de adaptare a copilului meu la gradinita?

Procesul de adaptare este un proces lent care are in vedere observarea nevoilor copilului si adoptarea unei atitudini flexibile, in functie de nevoile lui.

Inainte de intrarea in colectivitate copilul are nevoie de explicatii si o pregatire in prealabil a locului unde urmeaza sa mearga, ce inseamna acest lucru, cu cine va interactiona si cat timp va petrece acolo.

In primele zile parintele va fi aproape de copil si vor petrece aproximativ o ora la gradinita, vor fi introdusi in clasa Montessori, respectand cu strictete regulile comunitatii noastre: folosirea unui ton scazut, interactionarea parintelui cu copilul sa fie una limitata, ocuparea unui loc in care copilul sa simta prezenta parintelui astfel incat copilul sa se simta sigur si sa poata explora mediul si sa poata avea ocazia sa se apropie de educator.

Dupa aproximativ 3 zile copilul va fi lasat singur, atat cat simte nevoia. In cazul in care va plange si nu se va linisti, parintii vor fi sunati si se va incerca incheierea zilei intr-un ton pozitiv.

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *