Nicusor Achim

”Trebuie să ajutăm copilul să acţioneze singur, să voiască singur, să gândească singur; aceasta este arta celor ce aspiră să slujească spiritul.” (Maria Montessori)

Am ales o carieră în domeniul educației din dragoste și din dorința de a aduce o schimbare atât de necesară în societate, sperând să contribui la construirea unei comunități care să împărtășească aceleași valori și principii, o comunitate în care frumosul, diversitatea, unicitatea și excelența să fie reperele noastre.

Parcursul meu profesional constă în studii de specialitate, concretizate în diverse forme de-a lungul timpului. Nevoia continuă de formare și asimilare de noi conținuturi, relevantă pentru activitatea mea instructiv-educativă în cei peste 15 ani în educație, timp în care am ocupat diferite poziții:- educator, profesor EYFS, coordonator curriculum sau director educațional, în școli și grădinițe din România și Marea Britanie, în sistem de stat și privat, tradițional, britanic și Montessori, m-a determinat să urmez cursuri de training și să particip la diferite conferințe și seminarii pe teme de comunicare, leadership și educație.

În viziunea mea, educatorul este acela care se naște cu vocație, dăruire și pasiune pentru această profesie deoarece are în mâinile sale formarea omului de mâine. Cred cu tărie că fiecare copil are o singură șansă la educație și este responsabilitatea noastră să ne asigurăm că ei au cel mai bun start în viață. Fiecare copil este unic, are propriul ritm de dezvoltare, propriul mod de învățare, propriile nevoi și interese, în consecință, fiecare relație pe care o construiesc în cadrul grădiniței Maria Montessori Home are specificul ei. În același timp, acord o deosebită importanță felului în care copiii relaționează între ei și felului în care aceștia funcționează ca grup. Dacă un copil trăiește într-o atmosferă prietenoasă și se simte important, el învață să găsească dragostea în această lume. Cea mai mare satisfacție a mea este aceea de a vedea cum un copil reușește, sub îndrumarea noastră, să acționeze și să gândească singur, dobândind astfel încredere în propriile puteri.

,,Să nu-i educăm pe copiii noştri pentru lumea de azi. Această lume nu va mai exista când ei vor fi mari şi nimic nu ne permite să ştim cum va fi lumea lor. Atunci să-i învăţăm să se adapteze.” (Maria Montessori)

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *